Miten voileipäkakku tehdään?

Voileipäkakku on juhlatarjoilun ajaton klassikko. Koristelulla sekä täytteiden valinnalla saat tehtyä siitä juhlapöydän herkullisen katseenvangitsijan. Muodissa ovat tällä hetkellä erityisesti rennot koristelut sekä pyöreä muoto.

Voileipäkakkujen reseptit ovat usein pitkiä, mutta kakun tekeminen on kuitenkin yllättävän helppoa. Voileipäkakku kannattaa valmistaa kahdessa vaiheessa. Kokoa voileipäkakku päivää ennen juhlia, jotta kakku ehtii vetäytyä rauhassa jääkaapissa. Koristele voileipäkakku vasta juhlapäivänä, jotta sen koristeet näyttävät tuoreen raikkailta.

Kaikkein helpoiten kasaat voileipäkakun kakkuvuokaa apuna käyttäen. Vuoan avulla saat voileipäkakusta kompaktin, ja se säilyttää muotonsa vielä silloin, kun kakusta leikataan juhlapöydässä paloja. Muista laittaa vuokaan tuorekelmua, niin kakku on helpompi kumota koristelua varten.Perinteisesti voileipäkakkujen teossa on käytetty suorakulmion mallista vuokaa, mutta voit trendikkäästi valita myös pyöreän. Voileipäkakun voi koota myös ilman vuokaa suoraan tarjoilulautaselle.

Kakun perustaksi voit valita joko tummaa tai vaaleaa tai leipää. Kaksivärinenkin voileipäkakku on mielenkiintoinen herkuttelijalleen. Paahtoleipä tai ohut tumma neliönmallinen leipä ovat mainioita leipävaihtoehtoja. Gluteenitonkin leipä sopii mainiosti voileipäkakun valmistamiseen. Leikkaa kaikista leivistä kuitenkin reunat pois, jotta leipäaines on mahdollisimman tasaista. Voit käyttää myös tehosekoittimessa murustettua leipää kakun tekemiseen.

Täytteiksi voit valita esimerkiksi erilaisia kasvistahnoja, tuorejuustoja, hummusta, maksamakkaraa, majoneesia, pestoa, tzatsiksia, tai mitä tahansa tahnamaista keksitkään. Valitse voileipäkakkuun yhdestä kolmeen erilaista täytettä.

Lado tasaisesti vuorotellen leipäkerroksia sekä täytteitä kakkuvuokaan. Kostuta leipäkerroksia pikkasen, mutta varo ettet kostuta liikaa, sillä voileipäkakkuun tulee huomaamatta kosteutta myös täytteistä. Kostuta kakkua vähiten pohjalta ja vähän enemmän kakun yläkerroksista. Kostutukseen voit käyttää kasvis- tai lihalientä, maitoa, tai vaikkapa teetä.

Kun kakkuvuoka on täytetty kokonaan leivällä sekä täytteillä, laita voileipäkakku yöksi jääkaappiin mehevöitymään. Seuraavana päivänä se on parhaimmillaan.

Kumoa kakku juhlapäivänä varovasti vuoasta. Vuoraa sitten voileipäkakku joko tuorejuustolla tai ranskankermalla notkistetulla tuorejuustolla päältä sekä sivuista.

Koristelussa voit käyttää omaa taiteellista näkemystäsi, tai ottaa mallia vaikkapa Instagramissa julkaisuista voileipäkakkukuvista. Koristeluun voit käyttää vapaavalintaisia kasviksia kuten kirsikkatomaatteja, kurkkua, viinirypäleitä, mozzarellapalloja, leikkeleitä, kylmäsavulohta sekä yrttejä, versoja ja syötäviä kukkia. Muotoile leikkeleistä ja pituussuunnassa raastetusta kurkusta ruusukkeita. Jos olet erityisen taidokas, voit kaivertaa kasviksista erilaisia kauniita muotoja.

Ensimmäinen itsetehty voileipäkakkusi on nyt valmis juhliisi, ja vieraiden ihasteltavaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *